Blogok

2021.07.09 14:56
Grill Park csapat
Hasznos tippek kezdő grillezőknek

Olyan apró trükkökre hívjuk fel most a figyelmed, amelyek megkönnyíthetik a kezdetet. A receptek sokszor nem részletezik a munkafolyamatot, csak a lényegre koncentrálnak, magától értetődőnek véve, hogy az olvasó mindennel tisztában van, pedig sokszor igencsak jól jönnének az extra tanácsok.

2021.05.05 19:25
Grill Park csapat
Hogyan kell füstölni

Az élelmiszerek füstölésének modern módszere a tartósítás folyamatából fejlődött ki. Jóval a hűtőszekrények és a kémiai tartósítószerek előtt a füstöt az élelmiszerek, különösen a húsok eltarthatóságának meghosszabbítására használták.

2021.04.30 10:57
Grill Park csapat
9 kreatív egyedi Hamburger ötlet

Tegyük fel, hogy már tudod, milyen a tökéletes hamburgered és hogyan kell elkészíteni. Ez lehet egy sajttal és szalonnával töltött hamburger, egy bárányhúsos hamburger, egy marha- és sertéshús kombinációja, egy vegetáriánus élvezetes hamburger, vagy bármi más, amit a szíved megkíván.

Bármi legyen is az, feldobhatod a hamburgert, hogy megalkothasd a saját személyes remekművedet. A zsemle és a feltétek hatékony fegyverek ahhoz, hogy egy burger a hétköznapiból emlékezetessé váljon. Tudod, hogy ez tény.

Testre szabhatod a burgerfeltéteket az ízlésednek és preferenciáidnak megfelelően. A klasszikus, jól bevált all-amerikai köretektől kezdve a népszerű nemzetközi konyhákból kölcsönzött ízprofilokig nézzünk meg néhány egyszerűen kivitelezhető és hihetetlenül finom javaslatot.

2021.04.30 10:38
Grill Park csapat
Bakelit lemez vagy Mp3 grillsütő?

Nincs is jobb, mint egy hosszú nap után hazatérni, és beizzítani a grillsütőt, hogy finom ételeket készítsünk. Mindenkinek megvan a saját véleménye arról, hogyan kell grillezni, és milyen típusú grilleket kell használni a legjobb eredmény eléréséhez. Bár nincs helyes módja az ételek begyújtásának, a gáz- vagy a faszéngrill használatának vannak előnyei és hátrányai.

Végső soron, ha valami, amit megveszel, nem felel meg az igényeidnek és elvárásaidnak, akkor nem fogod használni. Ha nem használja, akkor elpazarolta a pénzét. Mielőtt tehát elhatároznád magad és vennél egy grillt, íme néhány dolog, amit figyelembe kell vennie, amikor megvásárolja következő teraszpartnerét.

Grill vásárlási útmutató: Hogyan vásárolja meg a megfelelő grillt az Ön számára

Ha ebben a szezonban új grillt vásárolnál, íme, hogyan szűkítheted le a lehetőségeket, hogy megtaláld a kertedbe tökéletesen illő készüléket.

A grillezési szezon már javában tart, és ha új grillt szeretnél, rengeteg lehetőség közül választhatsz. Legyen szó pelletgrillről, klasszikus faszenes modellről vagy gázgrillről, ezek a kültéri grillezők képesek elvégezni a munkát. Az te számodra megfelelő grill kiválasztása azt jelenti, hogy döntened kell az üzemanyag típusáról, a méretről, az árról, a stílusról és az extra funkciókról.

Mindez gyorsan túlterhelő lehet, ezért összegyűjtöttük a legjobb tippjeinket a teraszra való tökéletes választáshoz, és rendszeresen frissítjük őket. Íme néhány kulcsfontosságú jellemző, amit érdemes figyelembe venni.

2021.04.23 14:39
Grill Park csapat
4 Amerikai barbecue stílus, ami örök

A grillezés - a fával és füsttel lassan, csontig érő puhára sütött hús - nagyra becsült amerikai hagyomány.

És bár a forró parázsban lassan sült húsok lassú sütésének gyakorlata a történelem előtti időkre nyúlik vissza, a barbecue jelenlegi változata a Karib-tengerről származik, pontosabban Hispaniola szigetéről, a mai Haiti és Dominikai Köztársaság területéről, ahol a barbacoa nevet használták.

A korai grillező mesterek tudták, hogy a hosszú, lassú hőhatás - több órán, sőt napokon keresztül - a kemény, rágós marha- és sertéshúsokat, sőt még a kecskét és a birkát is puha, füstös, zamatos finomsággá változtatja.

Miután az amerikai barbecue hagyománya eljutott délre, ma már négy fő típusból áll, amelyek mindegyike az ország egy-egy régiójához kötődik, és mindegyik a fűszerek, mártások, húsfajták és jellegzetes ételek sajátos kombinációjával rendelkezik.

Az alábbiakban a barbecue mind a négy fő irányzatát és azok jellemzőit, valamint néhány mellékágat mutatunk be.

 

2021.04.19 11:11
Grill Park csapat
Grillezés rossz időben? Gázon? Miért is ne?!

Sokan óvakodnak a gázgrillek használatától, de rossz idő esetén sokkal könnyebb velük dolgozni, mint faszenes társaikkal. Óriási szélben mutatkozik meg igazán a gázgrillek egyenletes teljesítményének ereje, de a velük való sütéshez is jó tudni pár apró trükköt.

2021.04.16 12:46
Grill Park csapat
Hogyan válasszunk grillsütőt

Országunk éghajlata nem teszi lehetővé egész évben a kerti sütést, de az első jó idő beköszöntével szívesen költöztetjük ki étkezőnket a szabadba. A grillezés nemcsak szertartásszerű, de a hétköznapoktól különböző hangulata miatt népszerű is.

2021.04.15 12:45
Grill Park csapat
A grillezés története

Az étel nyílt lángon sütése a grillezés ősibb, mint maga a homo sapiens. A Homo erectus azzal vált ki az állatok sorából, hogy képes volt tüzet gyújtani és azt ellenőrzött módon használni. Ezzel egyúttal lerakta a modern gasztronómia alapjait is. A grillezés, a nyílt tűzön sütés, a világon mindenhol ismert és elterjedt konyhai technológia.

Nagyjából 30 000 évvel ezelőtt fedezte fel az emberiség a faszénkészítés módját és ez teremtette meg a grillezésnek a modern konyhatechnikában, a mai napig lényegi változtatás nélkül használt módját. Napjainkban a grillezésnek 3 technológiailag meghatározott módja van: a hagyományos grillezés, a broiling, és a roasting.