VAN SÜTNIVALÓD? A TÖBBIT MI ADJUK HOZZÁ!

grillpark.hu

Kérdeznél? +36709330450

Kategóriák
grillpark.hu

Kérdeznél? +36709330450

  • Kategóriák
    • Kültéri konyha
    • Gázgrill
    • Planet teppanyaki
    • Faszenes grillek, kamadok
    • Elektromos grillek
    • Kiegészítők
    • Faszén, füstölőfa
    • Gino Pizza sütő kemencék
  • Fontos tudnivalók
    • Milyen grill legyen?
    • Tipp - grill karbantartás
    • Mások kérdezték
    • BLOGOK
    • Videók
  • Képes vásárlói tájékoztató
  1. BLOGOK
  1. Fontos tudnivalók
  2. BLOGOK
Vissza
Hasznos tippek kezdő grillezőknek

Hasznos tippek kezdő grillezőknek

Olyan apró trükkökre hívjuk fel most a figyelmed, amelyek megkönnyíthetik a kezdetet. A receptek sokszor nem részletezik a munkafolyamatot, csak a lényegre koncentrálnak, magától értetődőnek véve, hogy az olvasó mindennel tisztában van, pedig sokszor igencsak jól jönnének az extra tanácsok.

2023.03.17 14:56 Grill Park csapat

Zöldségek sütése

A zöldségek grillre helyezésénél az egyik legfontosabb és elmaradhatatlan lépés a beolajozásuk. A falatokra vágott zöldséget egyenletesen be kell vonni olajréteggel, hogy megelőzd a kiszáradást és az összeragadást. A hagyma, a paprika és a spárga kifejezetten bírja a közvetlen sütést, de az olajat ekkor sem hagyhatod el. Ha nem szeretnéd, hogy mindened olajos legyen a munkafolyamat során, akkor egy jól zárható zacskóba tedd bele az összes felaprított zöldséget, majd önts rá egy keveset a nedűből. A zacskót zárd be és óvatos rázogatással mindenhova juttass belőle.

Pácok és fűszersók

A pácok esetében is van bőven mire odafigyelni. A magas cukortartalmú pácokat például mindig csak a sütés végén (utolsó fél órában) kend fel a húsra vagy a zöldségre, mert különben a cukor nem karamellizálódik, hanem a hosszan tartó meleg hatására megég. Figyelni kell a cukorra akkor is, ha fűszersó keverékbe kerül bele. A receptek gyakran írnak barna cukrot az alapanyagok közé, aminél nagyon kell figyelni arra, hogy a cukor kellően friss legyen. A régebbi cukor ugyanis hajlamos nagyobb darabokba összeállni. Ezek pedig a bedörzsölésnél roncsolnák a hús szerkezetét, és kemény göbökként rontanák az étel élvezhetőségét is. Tehát felhasználás előtt mindenképpen át kell kicsit „törni”, hogy a cukor apró szemcséssé essen szét.

Közvetlen vagy közvetett sütés?

A recept általában kitér a sütés módjára, de ha csak magadtól szeretnél valamit a grillre dobni nem mindig könnyű eldönteni, hogy mehet-e azonnal a lángra az adott hozzávaló vagy jobban jársz, ha inkább közvetve melegíted az ételt. Elizabeth Karmel profi grillező szerint a legkönnyebb úgy eldönteni a kérdést, hogy a sütés hosszát veszed alapul. Az ételed elkészülne 20 perc alatt? Akkor válaszd a közvetlen melegítést, de ha ennél tovább tart (vastagabb húsoknál például), akkor maradj a közvetett sütésnél, hogy megelőzd a külső réteg megégését.

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Concrate Style Kft
  • 8000 Székesfehérvár, Régi Vízügyi Telep, Hosszúsétatér utca 3
  • +36709330450
  • sales@concratestyle.com
  • facebook

  • twitter

  • pinterest

  • instagram

Lorem ipsum dolor
  • lorem
  • ipsum dolor
  • sit amet
  • lorem
  • consectetur
Árukereső.hu Árukereső.hu
argep.hu
olcsobbat.hu
cib
  • Kültéri konyha
  • Gázgrill
  • Planet teppanyaki
  • Faszenes grillek, kamadok
  • Elektromos grillek
  • Kiegészítők
  • Faszén, füstölőfa
  • Gino Pizza sütő kemencék
  • Fontos tudnivalók
    Fontos tudnivalók
    • Milyen grill legyen?
    • Tipp - grill karbantartás
    • Mások kérdezték
    • BLOGOK
    • Videók
  • Képes vásárlói tájékoztató
Pénznem váltás
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.