9 kreatív egyedi Hamburger ötlet
Tegyük fel, hogy már tudod, milyen a tökéletes hamburgered és hogyan kell elkészíteni. Ez lehet egy sajttal és szalonnával töltött hamburger, egy bárányhúsos hamburger, egy marha- és sertéshús kombinációja, egy vegetáriánus élvezetes hamburger, vagy bármi más, amit a szíved megkíván.
Bármi legyen is az, feldobhatod a hamburgert, hogy megalkothasd a saját személyes remekművedet. A zsemle és a feltétek hatékony fegyverek ahhoz, hogy egy burger a hétköznapiból emlékezetessé váljon. Tudod, hogy ez tény.
Testre szabhatod a burgerfeltéteket az ízlésednek és preferenciáidnak megfelelően. A klasszikus, jól bevált all-amerikai köretektől kezdve a népszerű nemzetközi konyhákból kölcsönzött ízprofilokig nézzünk meg néhány egyszerűen kivitelezhető és hihetetlenül finom javaslatot.
Kandírozott szalonna
Burgeres utazásunk első feltétje ez az elragadó kandírozott szalonnás feltét. Senki sem hibáztathat, ha négy, öt, vagy talán még több darab kandírozott bacont is megeszel, mielőtt még a burgerre kerülne. Javasoljuk, hogy készítsünk belőle egy nagyobb adagot, hogy a bacont is megcukrozhassuk és megehessük.
Szükséged lesz rá:
10-12 szelet vastag szalonnára.
1/3 csésze sötétbarna cukor
1 evőkanál kakukkfű
1 evőkanál rozmaring
1 teáskanál piros chilipaprika pehely
2-3 evőkanál dijoni mustár
Útmutató: A dijoni mustárt a következő módon készítsük el: 1: Melegítsük elő a sütőt 350 F-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Rendezze a szalonnaszeleteket a papírra. Egy kis tálban keverje össze a barna cukrot, a kakukkfüvet, a rozmaringot és a piros chilipaprika-pelyhet, majd tegye félre. Süssük a szalonnát 8 percig, majd vegyük ki a sütőből, és ecsettel kenjünk egy vékony réteg dijoni mustárt minden szelet szalonnára. Szórja a barna cukorkeveréket egyenletesen a mustárral megkent szalonnaszeletekre. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük további 8 percig. Vegye ki a sütőből, és hagyja kihűlni (vigyázz a karamellizált cukor magas hőmérsékletére).
Grillezett mogyoróhagyma, uborka, Hoisin szósz és Sriracha majonéz
Ez a kombináció ázsiai hangulatot kölcsönöz a burgerednek. A legjobb eredmény érdekében használjon angol uborkát. Mind a textúrája, mind az íze jobb, mint a simább héjú, nagyobb magvakkal rendelkező kerti uborkáké.
Szükséged lesz rá:
1 csokor újhagyma
1 teáskanál étolaj
1 uborka (vékonyan felszeletelve)
hoisin szósz (szükség szerint)
sriracha majonéz (szükség szerint, bolti vagy 2 evőkanál majonéz és sriracha szósz ízlés szerint összekeverve)
Útmutató: Az elkészítéshez a szendvicset a következő módon készítsük el: 1: Kenjük meg a mogyoróhagymát étolajjal, és grillezzük meg. Csepegtesse meg a sriracha majonézzel a zsemléket. Nagyvonalúan halmozza az édes, elszenesedett mogyoróhagymát a pástétomra. Adja hozzá a vékonyra szeletelt uborkát, és locsolja meg hoisin-szósszal.
Friss gyógynövényes vaj
Az összetett vaj különösen jól működik, ha egy szárazabb húsos vagy vegetáriánus pástétomot szeretnél feldobni. Egy szaftos marhahúspogácsa fölé is megfelelő - gondolj egy klasszikus steakhouse-ra, ahol olvasztott fűszervajat használnak.
Szükséged lesz rá:
1 rúd vaj (szobahőmérsékleten)
2 evőkanál friss fűszernövények (apróra vágva)
Só és bors ízlés szerint
Útmutató: Az elkészítéshez a vajat és tejszínt is használjuk: Keverjük össze a puha vajat a fűszernövényekkel, és fűszerezzük sóval és borssal. Keverje jól össze, és kanalazza pergamenpapírra. Formázzunk belőle hasábot, és tekerjük fel a papírral együtt. Hűtőbe tesszük, és ha megszilárdult, felszeleteljük.
Mac és sajt Fritter
Ez egy igazi gyöngyszem a burgerfeltétek között, és remek módja a maradék mac and cheese felhasználásának. Ki tudja, lehet, hogy a frittert ízletesebbnek találja, mint a hamburgert, miután kipróbálta.
Szükséged lesz rá:
2 csésze maradék sajtos makaróni (attól függ, hogy hány frittert tervezel készíteni).
Sóval és borssal fűszerezett liszt (szükség szerint)
Tojásfehérítés (1-2 felvert tojás(ok), szükség szerint)
Panko kenyérmorzsa (szükség szerint)
Étolaj (szükség szerint, a sütéshez)
Útmutató: Kanalazzuk a sajtos makarónit egy kis (körülbelül hamburgerpogácsa átmérőjű) kerek, fedeles edénybe, és tegyük hűtőbe. Amikor készen áll a fritőz elkészítésére, az étolajat melegítse 350 F-ra. Óvatosan vegye ki a szilárd Mac and Cheese-t a kerek formából, és óvatosan szeleteld fel keresztben, hogy vastag pástétomot formázz belőle. A pástétomot lisztbe mártjuk, majd a tojásos vízbe mártjuk, és meghempergetjük a Pankóban. Süssük mindkét oldalát aranybarnára.
Kimchi és tükörtojás
Ez a koreai csavar egyesíti a kimcsi ropogós, édes, savanyú, sós és fűszeres ízét a tükörtojás folyós sárgájának melegítő hatásával.
Szükséged lesz rá:
Boltban vásárolt Kimchi (szükség szerint)
Nagy tojás(ok) (szükség szerint)
Étolaj
Koreai chilipehely (nem kötelező)
Utasítások: Egy kis serpenyőben, közepesen magas hőfokon melegítsük fel az étolajat, és pirítsuk meg a tojást. Helyezd a kimchit a burgerpogácsa alá és tetejére is. Helyezze a tükörtojást a Kimchi tetejére. Szórja meg koreai chilipehellyel.
Sült pirospaprika és fetasajt
A sült pirospaprika ízei a fanyar feta sajttól kapnak lendületet. A legjobb eredmény érdekében használj bolgár, sós lében sózott juhtej fetát - krémes állaga jobb, mint más feta sajtfajtáké, és nem krétás, mint a tehéntejből készült, már morzsoltan árult feta.
Szükséged lesz rá:
Sült pirospaprika (frissen sült és meghámozott vagy bolti).
Juhtejből készült fetadarabkák
Petrezselyemzöld (apróra vágva)
Útmutató: Az elkészítéshez a tészta és a szeletelt fetasajt is elkészíthető: Szárítsuk meg a sült pirospaprikát a felesleges nedvességtől. Rendezze el a hamburgerpogácsán, és hintse meg a fetával. Díszítse petrezselyemmel.
Olívás tapenád és kecskesajt
Az olívás tapenád és a kecskesajt vitathatatlanul mediterrán hangulatot kölcsönöz. Ez a feltét különösen jól illik a bárányburgerekhez.
Szükséged lesz rá:
Bolti vagy házi olívás tapenád
Kecskesajt
Friss bazsalikom vagy menta
Útmutató: A szalonnából kisült zsirral elkészíthetjük a tésztát: Tegyünk hozzá annyi tapenádot és kecskesajtot, amennyit a szívünk kíván. Csepegtessünk rá extra szűz olívaolajat, és díszítsük bazsalikommal vagy mentával.
Gyorsan savanyított nyári retek
Ez a feltét a tormával és a steakkel játszik, de a fűszeresség szintje lényegesen enyhébb.
Szükséged lesz rá:
8-10 piros retek (más néven nyári retek)
1 evőkanál fehérbor- vagy rizsecet.
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 evőkanál víz
Zöldhagyma (vékonyan felszeletelve)
Útmutató: Szeleteljük fel a retket nagyon vékonyra, és tegyük egy üvegedénybe. Keverjük össze az ecetet, a sót és a cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor feloldódik. Ezután adjuk hozzá a vizet. Adjuk a keveréket a felszeletelt retekhez, és hagyjuk 15 percig pácolódni. A legvégén keverje bele a zöldhagymát, és röviden kenje be a páclevet. A burgerpogácsát a gyorsan savanyított retekkel és zöldhagymával díszítsd, és élvezd!
Karamellizált hagyma, datolya és kék sajt
Igazán dekadens feltét. A karamellizált hagyma égett jegyeit és édességét a Medjool datolya erőteljes kandírozott jelenléte fokozza. A tetejére morzsolt kéksajt éles, kontrasztos, fanyar ízt biztosít, amelyhez újra és újra vissza fog térni.
Szükséged lesz rá:
1 nagy vöröshagyma (vékonyan felszeletelve)
1 evőkanál étolaj
1 evőkanál barna cukor
1 teáskanál kakukkfű
Medjool datolya (kimagozva, apró szeletekre vágva)
Kéksajt (morzsolva)
Útmutató: A sajtot a túróba tesszük: A hagyma karamellizálásához melegítsük fel az étolajat egy kis serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, keverjük meg, és hagyjuk, hogy egy kicsit megpuhuljon. Adjuk hozzá a cukrot és a kakukkfüvet, keverjük össze, és hagyjuk karamellizálódni. A hamburgerpogácsát először a karamellizált hagymával, majd a datolyával és a kéksajttal díszítsük.
Nem vagy benne biztos milyen grillsütőt választanál? Ezek a posztok segíteni fognak!
Bakelit vagy mp3 grillsütő: https://www.grillpark.hu/spg/233482,340056/Bakelit-lemez-vagy-Mp3-grillsuto
Grill vásárlási útmutató: https://www.grillpark.hu/MilyenGrillillkHozzad
Gáz grillek: https://www.grillpark.hu/sct/181160/Gazgrill
Faszenes Grillek: https://www.grillpark.hu/sct/347917/Faszenes-grill