Blogok

Bakelit lemez vagy Mp3 grillsütő?

2021.04.30 10:38
Grill Park csapat
Bakelit lemez vagy Mp3 grillsütő?

Nincs is jobb, mint egy hosszú nap után hazatérni, és beizzítani a grillsütőt, hogy finom ételeket készítsünk. Mindenkinek megvan a saját véleménye arról, hogyan kell grillezni, és milyen típusú grilleket kell használni a legjobb eredmény eléréséhez. Bár nincs helyes módja az ételek begyújtásának, a gáz- vagy a faszéngrill használatának vannak előnyei és hátrányai.

Végső soron, ha valami, amit megveszel, nem felel meg az igényeidnek és elvárásaidnak, akkor nem fogod használni. Ha nem használja, akkor elpazarolta a pénzét. Mielőtt tehát elhatároznád magad és vennél egy grillt, íme néhány dolog, amit figyelembe kell vennie, amikor megvásárolja következő teraszpartnerét.

Az alábbi videóból kiderítheted, hogy mi a különbség az mp3 és a bakelit grillsütő között.


A gázgrill használatának előnyei

A gázgrill egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell megvárnod, amíg a faszén meggyullad. Sokan, akik gázt használnak, a kényelem miatt élvezik. Egyszerűen csak hazaérnek, bekapcsolják, és máris készen állnak. A gázgrill használatának egyszerűsége mellett itt van néhány egyéb előny, amelyre számíthat a vásárlástól:

 • A gázüzemanyag általában olcsóbb, mint a faszén.
 • Könnyebb lehet a tisztítása, mint a faszénnel.
 • A gázgrillt rákötheti az otthonában lévő gázvezetékre, így végtelen mennyiségű sütőanyagot használhat.
 • Egyes gázgrillek tartozékokkal, például oldalsó égőkkel vagy füstölő dobozokkal rendelkeznek. A füstdoboz használatával a gázgrill használatával a faszén ízét kaphatja meg.
 • Sütés közben a gázgrillek gőzt bocsátanak ki, ami egyes szakácsok szerint nedvességet ad a készülő húsnak.

A gázgrillek egyszerűek és könnyen kezelhetők. Amíg gondoskodik arról, hogy használat után elzárja a gázt, addig a főzés nagyon egyszerűvé teheti a főzést. Néhány gázgrillt úgy terveztek, hogy a gázüzemanyag mellett faszénnel is lehessen sütni, így a kettő között válthat. Ne feledje, hogy ezek a grillek általában drágák. Vigyázat, ha nem drágák, akkor nem biztos, hogy jól kezelik a különböző típusú tüzelőanyagokat.

A gázgrillek minden előnye mellett is vannak nemkívánatos szempontok is.

A gázgrill használatának hátrányai

A gázgrill használatának egyik fő hátránya, hogy általában drágábbak, mint a faszéngrillek. Van még néhány más dolog is, ami ellenük szól:

 • Ha a grill a gázvezetékre van kötve, korlátozott mobilitást biztosít.
 • Nehéz lehet őket mozgatni a nehéz tartályokkal.
 • Az ellenőrizetlen fellángolás tűzveszélyt okozhat.
 • A gáz nem ég olyan forrón, mint a faszén.

Ha szeret grillezni kempingezés vagy a helyi park meglátogatása közben, akkor lehet, hogy nem tudja magával vinni a gázgrillt. Kicsit körülményes lehet a mozgatása.

A faszenes grillek használatának előnyei

A faszéngrill használatának egyik legnagyobb előnye, hogy lényegesen olcsóbbak, mint a gázgrillek. Legtöbbször egy kis faszéngrillt körülbelül 20 dollárért vehet a barkácsboltban. A költségeken kívül itt van még néhány előnye a faszéngrill vásárlásának:

 • Fűtéskor a parázs adja a hőt a főzéshez, és általában nem lángol fel, mint a nyílt lángú gázgrillek. (Ez azonban nem jelenti azt, hogy biztonságosabbak.)
 • A faszenes grillek általában hordozhatóbbak, mint a gázgrillek.
 • A faszén forróbban ég, mint a gáz.
 • Mivel a hőfokot nem tudja visszavenni, a hőmérséklet szabályozásához brikett nélküli területeket hagyhat. Ez lehetővé teszi, hogy megpirítsa a fehérjét, majd hagyja, hogy a hűvösebb területeken fejezze be a sütést.
 • Sokan kedvelik a füstös ízt is, amelyet a faszéngrill biztosít.

A faszéngrill használatának hátrányai

Mindezen csodálatos dolgok ellenére a legtöbb ember számára az egyetlen nagy hátulütő a parázs felmelegedésére való várakozás. Még ha van is egy ilyen díszes kéményindító, akkor is eltarthat 15-20 percig, amíg a parázs eléri a megfelelő hőmérsékletet. Íme még néhány negatívum:

 • A faszén piszkos és sokkal több takarítást igényel utána.
 • A hamu belekerülhet az ételbe.
 • Hosszabb főzési periódusok esetén több szenet kell hozzáadnia.
 • Ezek a grillek nem rendelkeznek sok kiegészítő funkcióval.
 • Attól függően, hogy öngyújtó szenet vagy faszénfolyadékot használ-e a tűzgyújtáshoz, kellemetlen petrolkémiai szagot áraszthat. Ez a szag beszivároghat az ételek ízébe.

Nekem gáz- és faszéngrillem is van, azonban a könnyebbség és a kényelem miatt leggyakrabban a gázgrillt használom. A faszéngrillt akkor veszem elő, ha véletlenül van egy kis plusz időm.

Bár természetesen nem tudom eldönteni a vitát arról, hogy a gázgrill jobb-e a faszéngrillnél, van néhány dolog, amit érdemes átgondolni, mielőtt elmegy és megveszi bármelyiket. Győződjön meg róla, hogy az Ön és családja számára legjobb lehetőséget választja.

Gázos grilleket itt találsz: https://www.grillpark.hu/sct/181160/Gazgrill

Ha faszenesek érdeklik akkor itt találod őket: https://www.grillpark.hu/sct/347917/Faszenes-grill