Blogok

Grill vásárlási útmutató: Hogyan vásárolja meg a megfelelő grillt az Ön számára

2021.04.30 10:06
Grill Park csapat
Grill vásárlási útmutató: Hogyan vásárolja meg a megfelelő grillt az Ön számára

Ha ebben a szezonban új grillt vásárolnál, íme, hogyan szűkítheted le a lehetőségeket, hogy megtaláld a kertedbe tökéletesen illő készüléket.

A grillezési szezon már javában tart, és ha új grillt szeretnél, rengeteg lehetőség közül választhatsz. Legyen szó pelletgrillről, klasszikus faszenes modellről vagy gázgrillről, ezek a kültéri grillezők képesek elvégezni a munkát. Az te számodra megfelelő grill kiválasztása azt jelenti, hogy döntened kell az üzemanyag típusáról, a méretről, az árról, a stílusról és az extra funkciókról.

Mindez gyorsan túlterhelő lehet, ezért összegyűjtöttük a legjobb tippjeinket a teraszra való tökéletes választáshoz, és rendszeresen frissítjük őket. Íme néhány kulcsfontosságú jellemző, amit érdemes figyelembe venni.

Üzemanyag típusa

Több száz grillsütő létezik, és a lehetőségek leszűkítése megfélemlítő lehet. A megfelelő tüzelőanyag kiválasztása a legjobb kiindulópont.

Milyen típusú grill a megfelelő a számodra? A válasz attól függ, hogy milyen főzési stílust és kényelmi szintet vársz el a grilltől. Mindegyik típusnak megvannak az előnyei és hátrányai, ezért a legfontosabb jellemzőik ismeretében jó úton haladhatsz a grillparadicsomban való összeillesztés felé.

 

Gáz

A gázgrillek az egyik legelterjedtebb tüzelőanyag-típus. A gázgrillek kocsi stílusban épülnek, és vagy egy csatlakoztatható folyékony propántartályt, vagy földgázt használnak egy átalakító készlet segítségével, amely a grillsütőt az otthoni földgázvezetékhez csatlakoztatja.

A vita a földgáz vagy a folyékony propánról forrón ég. A földgáz az üvegházhatású gázok szempontjából tisztábban ég, olcsóbb a használata, és nem kell bajlódnod a propántartályok újratöltésével. Ugyanakkor nem tudod majd mozgatni a grillsütőt, mivel az gázvezetékre van kötve. A folyékony propán a népszerűbb tüzelőanyag-választás, és hordozható. Ugyanakkor drágább is, és utántöltést igényel. A jó hír az, hogy sok gázgrill mindkettőre alkalmas, így nem kell rögtön választania.

A gázgrill esetében jobban szabályozhatja a hőt és annak eloszlását a sütőfelületen. Az olyan gázgrillek, mint a Char-Broil Commercial 3 égős grillsütő, nagyszerűen beállíthatók a magas hőfokok között a perzselődéshez és az alacsonyabb hőfokok között az egyenletes főzéshez. Ha azonban olyan húsokat szeretnél sütni, mint az egész csirkék vagy az oldalasok, akár órákon át, akkor jobb eredményt érhetsz el egy faszéngrillel, pelletgrillel vagy füstölővel.

 

Charcoal

A faszenes grillek a hagyományos füstösséget kínálják, amelyre a legtöbben gondolnak, amikor a grillezett ételek ízét képzelik el. Rengeteg formában és méretben kaphatók, beleértve az eredeti KamadoJoe klasszikot. A faszenes grilleknek azonban megvannak a maguk furcsaságai, ezért fel kell készülnie arra, hogy ha ezt az utat választja, akkor némi munkát is be kell fektetnie.

A faszenes grillek faszénbrikett vagy faszéndarabkák segítségével égnek. Innen származik a füstös íz. A brikett meggyújtására és a grill előmelegítésére kicsit több időt kell fordítanod, mint a gázgrill esetében. A grillezés befejeztével meg kell tisztítanod a grillt, és el kell távolítanod a faszénhamut.

A faszenes grillek talán nem olyan precízek vagy testre szabhatók, mint a gázgrillek, amikor a sütésről van szó, de jellegzetes ízük van, és a legolcsóbb megoldás. Már 150 ezerért is találhat kerámia Kamadókat amik kis méretű, hordozható faszéngrillek.

 

 

Pellet grillek

A pelletgrillek, mint például a Broil king Palett 500, fapelletet égetnek, és fedélzeti számítógéppel rendelkeznek, amely a kívánt hőmérsékletre melegít, és füstös, fatüzelésű ízt ad az ételeknek. A pelletgrillek ízletes húst eredményeznek, különösen lassú sütés esetén, de a pellet drága és nehezebben beszerezhető, mint a propán vagy a faszén. Készülj fel arra, hogy magyaroszágon online rendel kell rendelnek akár a mi webshopunkról a grillpark.hu-ról vagy bemutatótermünkben raktárról személyesen tudsz vásárolni.

A pelletgrillek egy oldalsó tartályban tárolják az élelmiszeripari minőségű fapelletet. Miután egy kapcsolóval begyújtottad a grillsütőt, és beállította a hőmérsékletet, a pelletet a tartályhoz csatlakoztatott forgó csiga egy égőedénybe szállítja.

 

Méret

Ha eldöntötted, hogy melyik tüzelőanyag-típus a megfelelő a számodra, gondold át, hogy mekkora grillre van szükséged. A legtöbb kis és közepes méretű faszéngrill és kétégős gázgrill tökéletesen megfelel, ha alkalmanként négy vagy annál kevesebb emberre főzöl. A grilleket gyakran négyzetcentiméterben mérik. A 400-500 négyzetcentiméteres grillek a legtöbb ember számára elég nagyok.

Ha Ön a környékbeli grillezők középpontja, vagy nagy háztartással rendelkezik, fontold meg egy nagyobb, négy, öt vagy még több égővel rendelkező modell beszerzését. Ha mindenképpen gázgrillt szeretne, de közvetett hővel szeretne húsokat, például egész csirkéket vagy bordákat sütni, akkor legalább háromégős modellre lesz szüksége.

 

Extra funkciók

A legalapvetőbb szinten egy grillnek egyszerűen csak jól kell sütnie. Amellett, hogy a megfelelő lépéseket kell megtenned a grill előkészítése során, van néhány olyan extra funkció, amelyet kereshet, és amely javítja a grillezés élményét. Az oldalsó égő például nagyszerű hely a mártások vagy köretek felmelegítésére anélkül, hogy a konyhai tűzhely és a terasz között kellene rohangálnia.

Ha úgy gondolod, hogy a szezon során esetleg mozgatni fogja a grillt, győződjön meg róla, hogy a grill mind a négy lábán kerekek vannak, és lehetőség van azok rögzítésére. 

Még a grillt is feldobhatod az okosságokkal. A Broil King Baron Pellet grillje digitális vezérlője segítségével fokra pontosan kalibrálható!

A Baron Pellet 500 füstölő és grill egy 1,5 mm vastag acélból készült és 3613 cm² elsődleges sütőfelülettel és öntöttvas rostéllyal rendelkező füstölő és grill egyben. A vezérlőrendszerére wifi vagy Bluetooth segítségével is kapcsolódhatsz, és egy okostelefonnal fokra pontosan beállíthatod a kívánt hőmérsékletet. Precíziós sütésekhez, alacsony hőfokos füstölésekhez ideális a kialakítása és a működtetése.

Bármelyik grill is legyen számodra a megfelelő, a tavaszi és nyári hónapok egyik legjobb módja annak, hogy a szabadban töltsd a barátaiddal, a családoddal és az ételekkel.

Gáz grillek: https://www.grillpark.hu/sct/181160/Gazgrill

Faszenes Grillek: https://www.grillpark.hu/sct/347917/Faszenes-grill

Füstölők: https://www.grillpark.hu/sct/209546/Fustolok